KADINLAR MEYDANI
Yemekleriniz ve Mutfağınız İçin Yararlı Bilgiler 2qk5tg0
KADINLAR MEYDANI
Yemekleriniz ve Mutfağınız İçin Yararlı Bilgiler 2qk5tg0
KADINLAR MEYDANI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


www.kadinlarmeydani.com - İletişim: info@kadinlarmeydani.com
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Follow KadinlarMeydani on Twitter

 

 Yemekleriniz ve Mutfağınız İçin Yararlı Bilgiler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 105
Yaş : 36
Nerden : İstanbul
Ruh Hali : Yemekleriniz ve Mutfağınız İçin Yararlı Bilgiler Karizm10la9
Kayıt tarihi : 14/12/08

Yemekleriniz ve Mutfağınız İçin Yararlı Bilgiler Empty
MesajKonu: Yemekleriniz ve Mutfağınız İçin Yararlı Bilgiler   Yemekleriniz ve Mutfağınız İçin Yararlı Bilgiler EmptySalı Ara. 16, 2008 1:07 pm

Patates Kızartması: Patatesler kızarırken fazlasıyla yağ içerir. Bunu önlemek için patates dilimlerini kızgın tavaya atmadan önce, süt dolu bir kabın içine koyun. Böylece fazla yağ emmez, hem de daha lezzetli olur.

Mutfaktaki Balık Kokusu: Balığı pişirirken yayılan kokuyu önlemek için kızartma tavasının içine işi bitinceye kadar bir kaç sap maydanoz koymayı deneyin.

Yemeğinizin Tuzunu Fazla Kaçırınca:Tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.

Soğan Soyarken:Gözleriniz mi yaşarıyor? Soğanı, içi su dolu bir tasın içinde soyun. Sıkıntıdan kurtulursunuz.

Etin yumuşak olması için haşlama suyuna limon suyu yada sirke katın. Ancak kızartacaksanız bir gece sirkeli ve sıvıyağlı sosun içinde bekletin. Sosun içine taze bitkilerden ince ince kıyarak lezzet katabilirsiniz. Ardından eti hiç yağ koymadan kızartın.

Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız, limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın.

Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır.

Kahvenin zamanla tadı bozulur. Bayat bir kahve ikram sırasında sizi zor durumda bile bırakabilir. Bunu engellemek için kahve kavonozuna 2-3 tane kesme şeker atarsanız, farkı görürsünüz.

Mutfakta Tıkalı Lovaboların Açılması:Lastik pompalarla dakikalarca açmak için uğraşmayın. Kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse, tıkalı yer hemen açılacaktır

Patetes Pişirmenin Püf Noktası: Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hemdaha lezzetli olur.

Bakır Kapların Parlatılması:Bir bezi sirke ile hafifce ıslatıp, bakırı ovun. Kaplarınız pırıl pırıl olur.

Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız içine 3-4 damla limon suyu koyun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.kadinlarmeydani.com
 
Yemekleriniz ve Mutfağınız İçin Yararlı Bilgiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bilim adamları: "Aşı yararlı"
» SİVİLCE (GENEL BİLGİLER)
» yeni yıl için
» Sivilceler İçin Öneriler
» Sıkı Bir Vücut İçin

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADINLAR MEYDANI :: MUTFAK :: MUTFAK :: Yararlı Bilgiler-
Buraya geçin: