MALZEMELER:
1/2 kg. yağsız dana eti (kuşbaşı doğranmış)
1 adet kereviz (küp şeklinde doğranmış)
1 adet orta boy patates (küp şeklinde doğranmış)
2 adet havuç (küp şeklinde doğranmış)
8-10 adet arpacık soğanı
3-4 adet sarımsak
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 adet yeşil biber
2 adet domates (küp şeklinde doğranmış)
1 kaşık salça
yarım su bardağı bezelye
HAZIRLANIŞI: Normal ateşte tencere içerisine yağ konarak etler pembeleşinceye kadar kavrulur. Biber, havuç ve soğanlar eklenir. Eklenen malzemeler de kavrulduktan sonra hazırlanan domates, sarımsak, kereviz, patates, sirke ve salçası da ilave edilir. Malzemenin üzerine iki parmak geçinceye kadar su katılır. Tencerenin kapağı kapatılır ve normal ateşte etler yumuşayana kadar (30-40 dakika) pişirilir.
ÖNERİLER
İnce kıyılmış dereotu ilave edilerek servis edilmesi hoş bir tat verir.
Yemeğe katılan suyun sıcak olması etlerin sertleşmemesini sağlar.