Malzemeler,
* 250 gr kıyma
* 1 Adet kuru soğan
* 1 Su bardağı pirinç
* ½ Çay bardağı sıvı yağ
* 1 adet havuç
* 1 Yemek kaşığı un
* 1/3 Limon
* 1 Adet yumurta
* Tuz
* Karabiber
* Pul Biber
Hazırlanışı,
1. Pirinçleri iyice yıkayın süzün ve bir kaba alın, üzerine soğanı rendeleyin.
2. Kıymayı, tuzu ,pul biberi ve karabiberi ilave edip yoğurun.
3. 1 çorba kaşığı unu ilave edin ve tekrar yoğurun. Elinizi hafifçe ıslatarak, bilye iriliğinde köfteler yapın.
4. Tencereye 5 su bardağı su ve ½ çay bardağı sıvı yağı ilave edip kaynamaya bırakın.
5. Havuçları küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.
6. Köfteleri una bulayıp kaynayan suyun içine atıp 15 dakika haşlayın.
7. Terbiyesi için uygun bir kaseye bir adet yumurtayı,1/3 limonun suyunu az miktar tuzu,1 yemek kaşığı unu alın ve çatal yardımıyla karıştırın.
8. Kaynayan köftelerin içine dökün ve 5-10 dakika daha pişirip ocaktan alın.
9. Çorba kaselerine alın ve sıcak servis edin.