KADINLAR MEYDANI
Yufkalı Arnavut Paçası 2qk5tg0
KADINLAR MEYDANI
Yufkalı Arnavut Paçası 2qk5tg0
KADINLAR MEYDANI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


www.kadinlarmeydani.com - İletişim: info@kadinlarmeydani.com
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Follow KadinlarMeydani on Twitter

 

 Yufkalı Arnavut Paçası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
sinem

sinem


Mesaj Sayısı : 38
Yaş : 43
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : grafiker,restoratör,gitar
Ruh Hali : Yufkalı Arnavut Paçası Karizm10la9
Kayıt tarihi : 12/01/09

Yufkalı Arnavut Paçası Empty
MesajKonu: Yufkalı Arnavut Paçası   Yufkalı Arnavut Paçası EmptyCuma Ocak 23, 2009 7:04 pm

Malzeme:
2 adet yufka
4 Diş sarmısak
1 kaşık sirke
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 kaşık yoğurt
3 kaşık un
3 bardak su
Sos malzemesi:
1 kaşık yağ
1 kaşık salça
1 kaşık su
yapılışı:
ilk önce yufkaları gelişigüzel bir kaç parçaya bölüp yağsız tavada kızartın
ve 1-2 santim taşacak şekilde servis edeceginiz tabaklara koyun
daha sonra tuzla sarmısakları dövün
tencerenize unu, sirkeyi, yoğurdu,yumurtayı koyup karıştırın.
malzemelerinizde hamurlaşma başlayınca su ilave edip kısık ateşte pişirmeye başlayın
20 dakika kadar pişme süresi içinde sürekli karıştırın
Çok koyu olduğu durumda biraz sıcak su eklenebilir.
Pişer pişmez, tabaklara alınıp sosun yapımına geçin
Sosun hazırlanışı (Yağ yakma):
Yağ, salça ve su ayrı bir kapta kıvamlanıncaya kadar pişirtilir.
Arzuya göre pul biberde katılabilir.
isterseniz bu yemeğin sosuna sucuk ve pastırma yada toz kırmızıbiber konabilir.
Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Yufkalı Arnavut Paçası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Arnavut Böreği

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADINLAR MEYDANI :: MUTFAK :: MUTFAK :: Yemek Tarifleri :: Çorbalar-
Buraya geçin: