sinem
Mesaj Sayısı : 38 Yaş : 43 Nerden : istanbul İş/Hobiler : grafiker,restoratör,gitar Ruh Hali : Kayıt tarihi : 12/01/09
| Konu: Yufkalı Arnavut Paçası Cuma Ocak 23, 2009 7:04 pm | |
| Malzeme: 2 adet yufka 4 Diş sarmısak 1 kaşık sirke 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 2 kaşık yoğurt 3 kaşık un 3 bardak su Sos malzemesi: 1 kaşık yağ 1 kaşık salça 1 kaşık su yapılışı: ilk önce yufkaları gelişigüzel bir kaç parçaya bölüp yağsız tavada kızartın ve 1-2 santim taşacak şekilde servis edeceginiz tabaklara koyun daha sonra tuzla sarmısakları dövün tencerenize unu, sirkeyi, yoğurdu,yumurtayı koyup karıştırın. malzemelerinizde hamurlaşma başlayınca su ilave edip kısık ateşte pişirmeye başlayın 20 dakika kadar pişme süresi içinde sürekli karıştırın Çok koyu olduğu durumda biraz sıcak su eklenebilir. Pişer pişmez, tabaklara alınıp sosun yapımına geçin Sosun hazırlanışı (Yağ yakma): Yağ, salça ve su ayrı bir kapta kıvamlanıncaya kadar pişirtilir. Arzuya göre pul biberde katılabilir. isterseniz bu yemeğin sosuna sucuk ve pastırma yada toz kırmızıbiber konabilir. Afiyet olsun. | |
|