KADINLAR MEYDANI
patlıcanlı kürdan kebebı 2qk5tg0
KADINLAR MEYDANI
patlıcanlı kürdan kebebı 2qk5tg0
KADINLAR MEYDANI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


www.kadinlarmeydani.com - İletişim: info@kadinlarmeydani.com
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Follow KadinlarMeydani on Twitter

 

 patlıcanlı kürdan kebebı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
asuman

asuman


Mesaj Sayısı : 10
Yaş : 48
Nerden : İstanbul
Ruh Hali : patlıcanlı kürdan kebebı Asik10tv6
Kayıt tarihi : 14/05/09

patlıcanlı kürdan kebebı Empty
MesajKonu: patlıcanlı kürdan kebebı   patlıcanlı kürdan kebebı EmptyCuma Mayıs 15, 2009 9:44 am

Malzemeler

* 5 adet patlıcan (kalınlarından)

Köfte İçin

* 1/2 kg. kıyma
* 2 dilim bayat ekmek içi
* 1 adet yumurta
* 2 - 3 diş sarımsak
* 1 adet soğan
* Bir tutam maydanoz
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz

Salçalı Su İçin

* 1 yemek kaşığı salça
* 2 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

1. Patlıcanları alaca soyun. 1,5 cm. kalınlığında doğrayıp, acısının çıkması için tuzlu suda en az 1 saat bekletin. Ayrıca patlıcanı suda ne kadar çok bekletirseniz, kızartırken o kadar az yağ çeker.
2. Patlıcanlar suda beklerken bir yandan da köfteyi hazırlayın. Köfteyi yoğuracağınız kaba kıymayı alın. Ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğurun. Yemeği akşam yapacaksanız köfteyi sabahtan yoğurmanızı tavsiye ederim, bir süre beklediği için köfte daha lezzetli oluyor.
3. Köfteyi şekillendirin. (2 dilim patlıcana 1 adet köfte düşecek şekilde ayarlayın)
4. Köfteleri kızartın. Biz hafif olduğu için teflon tavada yağ koymadan kendi yağıyla pişiriyoruz her zaman. Patlıcanlar da kızaracağı için ağır olmaması açısından bu yöntemi kullanmanızı öneririm.
5. Sudaki patlıcanları süzün. Bol yağda pembeleşinceye kadar hafif kızartın.
6. 1 dilim patlıcan, 1 adte köfte ve üzerine tekrar 1 dilim patlıcan, üzerine de 1 dilim domates koyup üzerine kürdan batırarak köfteleri hazırlayın ve bir borcama dizin.
7. Salçalı su için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve tepsiye dizdiğiniz patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin. Fırında güzelce pişirin.

Eğer daha çabuk pişmesini istiyorsanız, patlıcanlı köfteleri alüminyum ya da çelik tepsiye dizin. Salçalı suyunu da ekledikten sonra ocağı yakın ve tepsiyi ocağa oturtup 1 taşım kaynatın. Sonra da fırına verin. Böylece yemek hem daha çabuk pişer, hem de elektrik tasarrufu yapmış olursunuz;)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
patlıcanlı kürdan kebebı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADINLAR MEYDANI :: MUTFAK :: MUTFAK :: Yemek Tarifleri :: Et Yemekleri-
Buraya geçin: