KADINLAR MEYDANI


www.kadinlarmeydani.com - İletişim: info@kadinlarmeydani.com
 
AnasayfaAnasayfa  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Follow KadinlarMeydani on Twitter

Paylaş | 
 

 Yufkalı Arnavut Paçası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
sinem

avatar

Mesaj Sayısı : 38
Yaş : 37
Nerden : istanbul
İş/Hobiler : grafiker,restoratör,gitar
Ruh Hali :
Kayıt tarihi : 12/01/09

MesajKonu: Yufkalı Arnavut Paçası   Cuma Ocak 23, 2009 7:04 pm

Malzeme:
2 adet yufka
4 Diş sarmısak
1 kaşık sirke
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 kaşık yoğurt
3 kaşık un
3 bardak su
Sos malzemesi:
1 kaşık yağ
1 kaşık salça
1 kaşık su
yapılışı:
ilk önce yufkaları gelişigüzel bir kaç parçaya bölüp yağsız tavada kızartın
ve 1-2 santim taşacak şekilde servis edeceginiz tabaklara koyun
daha sonra tuzla sarmısakları dövün
tencerenize unu, sirkeyi, yoğurdu,yumurtayı koyup karıştırın.
malzemelerinizde hamurlaşma başlayınca su ilave edip kısık ateşte pişirmeye başlayın
20 dakika kadar pişme süresi içinde sürekli karıştırın
Çok koyu olduğu durumda biraz sıcak su eklenebilir.
Pişer pişmez, tabaklara alınıp sosun yapımına geçin
Sosun hazırlanışı (Yağ yakma):
Yağ, salça ve su ayrı bir kapta kıvamlanıncaya kadar pişirtilir.
Arzuya göre pul biberde katılabilir.
isterseniz bu yemeğin sosuna sucuk ve pastırma yada toz kırmızıbiber konabilir.
Afiyet olsun.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Yufkalı Arnavut Paçası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADINLAR MEYDANI :: MUTFAK :: MUTFAK :: Yemek Tarifleri :: Çorbalar-
Buraya geçin: