12 Adet kuzu pirzola
2 Çorba kaşığı tereyağı
4 Çorba kaşığı un
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
2 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 Çorba kaşığı galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
2 Adet limon
1 Tutam biberiye
1 Çay kaşığı hindistan cevizi
Tuz, karabiber
1. # Etin yağlı kısımlarını temizleyin.
2. # Hepsini yağlı bir kağıda yanyana dizin.
3. # Kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberiyeyi bir kasede karıştırıp etlerin üzerine serpin.
4. # Birkaç dakika dinlendirin.
5. # Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
6. # Ardından sütü azar azar dökerek ilave edin.
7. # Koyu bir beşamel sos kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
8. # Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
9. # Tuz, karabiber ve hindistan cevizi ilave edip devamlı karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
10. # Ateşten alıp geniş bir tabağa koyun ve soğumaya bırakın.
11. # Pirzolaları önce beşamel sosa, ardından çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
12. # Kızdırılmış yağda iki taraflı olarak kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin.
13. # Limom dilimleri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.
Süre:40 DK (4 KİŞİLİK)Afiyet Olsun