KADINLAR MEYDANI
Beşamel Soslu Pirzola 2qk5tg0
KADINLAR MEYDANI
Beşamel Soslu Pirzola 2qk5tg0
KADINLAR MEYDANI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


www.kadinlarmeydani.com - İletişim: info@kadinlarmeydani.com
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Follow KadinlarMeydani on Twitter

 

 Beşamel Soslu Pirzola

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 105
Yaş : 36
Nerden : İstanbul
Ruh Hali : Beşamel Soslu Pirzola Karizm10la9
Kayıt tarihi : 14/12/08

Beşamel Soslu Pirzola Empty
MesajKonu: Beşamel Soslu Pirzola   Beşamel Soslu Pirzola EmptySalı Ara. 16, 2008 4:01 pm

12 Adet kuzu pirzola
2 Çorba kaşığı tereyağı
4 Çorba kaşığı un
1.5 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
2 Çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 Çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 Çorba kaşığı galeta unu
Kızartmak için sıvıyağ
2 Adet limon
1 Tutam biberiye
1 Çay kaşığı hindistan cevizi
Tuz, karabiber



1. # Etin yağlı kısımlarını temizleyin.
2. # Hepsini yağlı bir kağıda yanyana dizin.
3. # Kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberiyeyi bir kasede karıştırıp etlerin üzerine serpin.
4. # Birkaç dakika dinlendirin.
5. # Tereyağını bir tavada eritin, unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
6. # Ardından sütü azar azar dökerek ilave edin.
7. # Koyu bir beşamel sos kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
8. # Gerekirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz.
9. # Tuz, karabiber ve hindistan cevizi ilave edip devamlı karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
10. # Ateşten alıp geniş bir tabağa koyun ve soğumaya bırakın.
11. # Pirzolaları önce beşamel sosa, ardından çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
12. # Kızdırılmış yağda iki taraflı olarak kızartıp, kağıt havlu üzerinde fazla yağını çektirin.
13. # Limom dilimleri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.

Süre:40 DK (4 KİŞİLİK)



Afiyet Olsun Razz bounce
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.kadinlarmeydani.com
 
Beşamel Soslu Pirzola
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Akdeniz Soslu Makarna
» Elma Soslu Dana Bonfile (4 Kişilik)
» MEKSİKA USULU KAHVE SOSLU DANA ETİ(4 kişilik)
» Acı soslu sığır bonfile (4 kişilik)
» Acılı Domates Soslu Makarna

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADINLAR MEYDANI :: MUTFAK :: MUTFAK :: Yemek Tarifleri :: Et Yemekleri-
Buraya geçin: