Kullanılan Malzemeler
* 30 gr limon tuzu
* 1 kg ahududu
* 1.5 kg şeker
Yapım Şekli
* Ahududuyu ayıklayıp, temizleyin, sonra bol suda, yıkayın. Bir süzgeçte süzün.
* Ahududuyu toz şekerle ovalaya ovalaya yoğurun ve şekerin tamamen erimesi için on iki saat kadar bir kenarda bekletin.
*Şeker tamamen eridiğinde ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirin ve sıkarak süzün.
* Süzgeçte kalan posaya yarım su bardağı su koyun, tekrar yoğurup sıkın ve süzün.
*Elde ettiğiz şuruba 30 gr limon tuzu katıp eritin.
* Süzgeçten geçirin ve bir şişeye doldurup serin bir yerde muhafaza edin. Bir su bardağına iki parmak şurup koyun, üzerini suyla tamamlayıp karıştırdıktan sonra servis yapın.