KADINLAR MEYDANI


www.kadinlarmeydani.com - İletişim: info@kadinlarmeydani.com
 
AnasayfaAnasayfa  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Follow KadinlarMeydani on Twitter

Paylaş | 
 

 Kek Yapmanın Püf Noktaları

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
avatar


MesajKonu: Kek Yapmanın Püf Noktaları   Cuma Ocak 16, 2009 10:51 am

Kekinizin neden kabarmadığını, çöktüğünü veya çatladığını yani neden kıvamını tutturamadığınızı merak ediyorsunuz değilmi ? Sebepleri aşağıdakiler olabilir...


Kek yaparken bir kısmı niye çöker?

* Fırın ısısı çok yüksektir

* Kek fırında kalması gerekenden az kalmıştır

* Pişirme sırsaında kalıp genleşmiştir

* Fırında kek pişerken kapak ilk 20 dakka içinde açılmıştır.

Kekin üzeri niye çatlar ?


* Fırın ısısı çok yüksektir. Kek in kenarları kabuk yapar ve Kabarması durur. Kekin orta kısmı kabarmaya devam eder ve çatlar.

* Fırının içine kek üste yakın bir gözde pişiriliyordur.

Kek harcı neden ağır ve yapışık olur ?

* Yumurtaların boyutu küçüktür az gelmiştir.

* Unu ve kabartma tozunu elemeden koymuşsunuzdur. İyi çırpılmamıştır.

* Erittiğiniz yağı soğutmadan harca katmışsınızdır.

* Fırın ısısı çok düşüktür.

* Şeker yeterince çırpılmamıştır.

Kek niye aniden kabarıp söner ?

* Un kek harcına çok iyi karışmamıştır.

* Kalıbın kenarları çok yağlanmıştır.

* Fırının ısısı aniden düşüp yükselmiştir.

* Fırın önceden çok ısıtılmıştır.

Kek niye hiç kabarmaz ?


* Kabartma tozu bayattır.

* Kabartma tozunu ve unu koyduktan sonra metal kaşıkla karıştırılmıştır.

* Fırının ısısı çok düşüktür.

* Malzemeler çok soğuktur(yumurta,yağ,yoğurt vs).

* Un ve kabartma tozu elenmemiştir.

Kek içine konan çikolata ve meyveler neden dibe çöker ?


* Kuru meyveler keke göre ağırdır. İyice yıkayıp unlayın.

* Kek harcı yeteri kadar koyu değildir. Parçaları tutmaz.

Kek niye kalıptan taşar ?


* Kek harcını kalıbın 2/3 lük kısmına koyun. Kalıp küçük geldiğinden taşar.

Kekiniz çok kabarık olsun istiyorsanız.

* Malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

* Un ve karbonat(kabartma tozu)nu eleyerek kullanın.

* Yumurta ile şekeri köpürte köpürte uzun çırpın.

* Unu ve kabartma tozunu koyduktan sonra tahta kaşık kullanın ve fazla çırpmayın.




ALINTIDIR Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Meryem_K

avatar

Mesaj Sayısı : 15
Yaş : 33
Nerden : İstanbul
Ruh Hali :
Kayıt tarihi : 28/04/10

MesajKonu: Geri: Kek Yapmanın Püf Noktaları   Perş. Nis. 29, 2010 2:30 pm

benim de kekim hep az kabarıyo Sad burdakileri dikkate alıp bi daha deniycem Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
müge

avatar

Mesaj Sayısı : 9
Yaş : 33
Nerden : ankara
İş/Hobiler : Güzellik Danışmanı + Bağımsız Lider
Ruh Hali :
Kayıt tarihi : 03/05/10

MesajKonu: Geri: Kek Yapmanın Püf Noktaları   Perş. Mayıs 13, 2010 1:16 am

kızlar bende butun malzemeyı koyduktan sonra kabartma tozunu ılave edıyorum
sonra bıraz karıstırıp fırına verıyorum hemen
örneklerle sabıttır Laughing
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
aysegl.kutlu

avatar

Mesaj Sayısı : 70
Yaş : 30
Nerden : izmir
Kayıt tarihi : 09/06/10

MesajKonu: Geri: Kek Yapmanın Püf Noktaları   C.tesi Tem. 31, 2010 3:41 pm

Bilgi için teşekkürler.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Kek Yapmanın Püf Noktaları
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADINLAR MEYDANI :: MUTFAK :: MUTFAK :: Yararlı Bilgiler-
Buraya geçin: