İşte bu da tavuk göğsü tarifi =)
Malzemeler1 Su bardağı nişasta
2 Su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 adet damla sakız
1 litre süt
150-200 gram margarin (veya tereyağı)
Yapılışı:Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur(damla sakızı olmasada olur)üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır,(karıştırmaya sürekli olarak devam edilir)
Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
Tatlı tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır.. (isteğe bağlı üzerine tarçın da konulabilir)
Afiyet Olsun!