Malzemeler
6 Yumurta
1 Su bardağı un
1 Su bardağı ve + 2 çorba kaşığı irmik
4.5 Su bardağı şeker
Limon kabuğu rendesi
2 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
4 Su bardağı şeker 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır.1 Kaşık limon suyu katılıryumurtalar ile yarım bardak şeker limon kabuğu rendesi çırpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir limon suyu konup 1-2 kere daha çırpılır kabartma tozu katılmış elenmiş un ve irmik karışıma ilave edilip karıştırılır.Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hareketli fırında pişirilir .25-35 dak daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür.Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir böylece revani 1.5 misli büyümüş olur.Ilındıktan sonra servis yapılır afiyet olsunnnn