Malzemeler : 250 gr. bitkisel margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
5 su bardağı un
Harcı : 5 adet orta boy elma
1/2 su bardağı çekirdeksiz üzüm
3 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
Hazırlanışı : Yumurta,zeytinyağı ve yoğurt bir kaba konulup karıştırıldaktan sonra içine eritilen margarin eklenir ve karıştırılır.Ardından vanilya ve pudra şekeri bu karışımın içine ilave edilir ve karıştırılır son olarak un eklenir ve eklenen her bardaktan sonra karışım iyice yoğurulur en sonunda ise elde edilen hamur yoğrulur çok cıvık ya da çok katı olmaması gerekir ve harcı hazırlanırken dinlenmeye bırakılır.
Harcı için 5 adet elma rendelenir ve şekerle beraber suyu çekene kadar pişirlir.Bu karışımın içine üzüm,tarçın ve elde küçük parçalar haline getirilen cevizler ilave edilir ve karışım soğumaya bırakılır.Bu karışım soğuduktan sonra hamura elde yuvaralak bir şekil verilir ve içine hazırlanan malzeme eklenir ve hamur kapatılarak tepsiye dizilir ve 200 derecede 20 dakika pişirilir.
Not: Hamurun üstü çok fazla pembeleşmiycek !!! Bunun için fırını kontrol etmekte yarar var.Servis ederken tartların üstüne pudra şekeri ilave edilir. Afiyet Olsun !