KADINLAR MEYDANI
Sarıyer Böreği 2qk5tg0
KADINLAR MEYDANI
Sarıyer Böreği 2qk5tg0
KADINLAR MEYDANI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


www.kadinlarmeydani.com - İletişim: info@kadinlarmeydani.com
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Follow KadinlarMeydani on Twitter

 

 Sarıyer Böreği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



Sarıyer Böreği Empty
MesajKonu: Sarıyer Böreği   Sarıyer Böreği EmptyÇarş. Ocak 07, 2009 11:16 pm

Sarıyer Böreği

Malzemeler

* 4 adet yufka
* 1,5 su bardağı süt
* 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
* 1 yumurta

İç malzeme


* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 500gr kıyma
* 1 avuç kuş üzümü
* 1 avuç dolmalık fıstık
* 4 adet kuru soğan
* 1 çay bardağı doğranmış maydanoz
* 1 tatlı kaşığı k.biber, pul biber
* Tuz

Hazırlanması:


1. Kuş üzümlerini yıkayıp, ılık suda bekletin. Yarım çay bardağı zeytinyağı, doğranmış soğanlar ve dolmalık fıstığı soğanlar ölene kadar kavurun.
2. Kıymayı ekleyin, bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Çekince kalan malzemeyi ekleyip karıştırın.
3. Bir yufkayı tezgâhın üstüne serin. Süt, yağ, yumurta karışımından üzerine fırçayla her tarafını ıslatacak şekilde sürün.
4. Yufkayı yarım daire olacak şekilde katlayın. Geniş tarafına iç harcın dörtte birini uzunlamasına yayın. Sıkıştırarak sarın. Yağlanmış tepsiye s şekli vererek koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerine çırpılmış yumurta ve bir çay kaşığı yağ karışımı sürüp 200C fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Sarıyer Böreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Arnavut Böreği

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADINLAR MEYDANI :: MUTFAK :: MUTFAK :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: