KADINLAR MEYDANI


www.kadinlarmeydani.com - İletişim: info@kadinlarmeydani.com
 
AnasayfaAnasayfa  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Follow KadinlarMeydani on Twitter

Paylaş | 
 

 Hamilelikteki "yasaklar" listesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SeMa_87

avatar

Mesaj Sayısı : 7
Yaş : 30
Nerden : İstanbul
İş/Hobiler : Satış Temsilcisi
Ruh Hali :
Kayıt tarihi : 01/05/10

MesajKonu: Hamilelikteki "yasaklar" listesi   Ptsi Mayıs 03, 2010 11:59 am

Anne adayları bebeklerini korumak amacıyla hamilelikte nelerin zararlı olup olmadığını bilmek isterler. Hamileyken kendi sağlığınıza dikkat etmek bebeğinizi de korumanın en iyi yoludur. Hamilelik boyunca neler yiyebileceğiniz ve yiyemeyeceğiniz konusunda kendinizi çok sıkmayın. Başlangıçta size kocaman görünen ‘hamilelikteki yasaklar listesi’ aslında düşündüğünüz kadar korkutucu değildir. Pek çok yasak besinin zarar verme riski düşüktür ama siz yine de emniyetli olan yolu seçmelisiniz. İşte hamilelikte beslenme konusunda dikkat etmeniz gerekenler…

Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler: Küflü ve pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler güvenilir değildir. Pastörize edilmemiş yumuşak peynirlerde; erken doğum düşük ve doğum kusurlarına yol açan listeria (tehlikeli bir bakteri cinsi) bulunur. Pastörize sütten yapılmış her tür beyaz peynir kaşar peyniri ya da diğer tür peynirler rahatlıkla yenebilir. Peynir iyi bir kalsiyum kaynağı olduğundan hamileler için gereklidir. Bebeğinizin kemik ve diş gelişimine faydası olur.

Yumurta: Az pişmiş yumurta ve pişmemiş yumurta içeren mayonez gibi yiyecekler hamileyken tüketilmemeli. Çiğ ve az pişmiş yumurta şiddetli besin zehirlenmesine neden olan salmonella’nın kaynağı olabilir. İyi pişmiş ya da katılaşana kadar kaynamış yumurtanın bir zararı olmaz. Güvenilir mümkünse markalı yumurtalar alın ve iyice pişirdikten sonra yiyin.

Az pişmiş ya da çiğ et: Çiğ ya da az pişmiş et kesinlikle yenmemeli. Az pişmiş ve çiğ ette toksoplazma riski vardır. Toksoplazma düşüğe ve doğum kusurlarına neden olabilir. Et ve tavukları hiç pembelik kalmayana kadar pişirmelisiniz. Buzluktan çıkan etleri iyice çözülmeden pişirmeyin.

Deniz ürünleri: Midye istiridye karides gibi çiğ ve az pişmiş kabuklu deniz ürünleri yenmemeli. Sushi de hamilelikte tüketilmemelidir. Çiğ deniz ürünleri salmonella nedeniyle zehirlenmeye neden olabilir. Aynı zamanda campylobacter (hem hayvanlarda hem de insanlarda hastalık yapan bir bakteri) ve listeria da taşıyabilirler. Deniz ürünlerini bakterilerinin ölmesini sağlamak için iyice pişirdikten sonra yiyebilirsiniz.

Balık: Konserve balıkları haftada iki kereden fazla yemeyin. Köpek balığı ve kılıç balığından da uzak durmalısınız. Bu balıklar cıva gibi ağır metaller içerebilir ve bunlar da bebeğinizin sinir sistemine zarar verebilir. Hamilelere özellikle; lüfer palamut levrek sardalye uskumru ve somon tavsiye edilir. Yeter ki iyice pişmiş olsunlar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
CeYDa

avatar

Mesaj Sayısı : 9
Yaş : 33
Nerden : İstanbul
Kayıt tarihi : 06/05/10

MesajKonu: Geri: Hamilelikteki "yasaklar" listesi   Perş. Mayıs 06, 2010 1:14 pm

Aslına bakılırsa o kadar yasak yok sadece dikkat etmek ve zararları en aza indirmek gerekiyor. Ee bebeğimiz için de bu kadarcık fedakarlığı yaparız öyle diil mi:)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Hamilelikteki "yasaklar" listesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sızım "Elif" Sızısı
» MODÜLER SETLER ,İPLİ MİNİŞEFLER,KEK KALIPLARI DAĞITILDI

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADINLAR MEYDANI :: SAĞLIK :: SAĞLIK :: Hamilelik ve Sonrası-
Buraya geçin: