KADINLAR MEYDANI
Arnavut Böreği 2qk5tg0
KADINLAR MEYDANI
Arnavut Böreği 2qk5tg0
KADINLAR MEYDANI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


www.kadinlarmeydani.com - İletişim: info@kadinlarmeydani.com
 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Follow KadinlarMeydani on Twitter

 

 Arnavut Böreği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
Anonymous



Arnavut Böreği Empty
MesajKonu: Arnavut Böreği   Arnavut Böreği EmptyÇarş. Ocak 07, 2009 11:17 pm

Arnavut Böreği:

Hamur malzemeleri:

* 1kg un
* tuz
* su (arzuya göre süt+su karışımı)

Peynirli iç harcı:

* 350gr peynir, ezilmiş
* 1 yumurta
* yarım su bardağı yoğurt
* arzuya göre doğranmış maydanoz

Kıymalı iç harcı:

* 250-300gr kıyma
* 3 orta boy kuru soğan
* yarım demet maydanoz
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 tatlı kaşığı tuz

Ayrıca:

* 1 su bardağı sıvıyağ
* nişasta

Hazırlanması:


1. 1kg unun dibinden 2 parmak ayırın. Ayırdığınız una göz kararı nişasta ekleyip bir kenara alın. Kalan un, tuz ve su ile çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin.
2. Hamuru rulo yapıp ikiye bölün. Böldüğünüz yarımları on beşer bezeye ayırın. İlk 15'li bezeyi merdane ve un+nişasta karışımı yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını tek tek yağlayıp üst üste koyun. (en üste yağ sürülmeyecek) Bu grubu daha büyük bir tabağa alıp buzdolabına kaldırın. Diğer 15 bezeye de aynı işlemleri uygulayın. İlk kaldırdığınız grubu buzdolabından çıkartın. Merdane ile tek yufka haline gelecek ve tepsinizden daha büyük olacak şekilde açın.
3. Tepsinizi yağlayın. Yufkayı dışa sarkacak şekilde tepsinin içinde hafif büzerek serin. (büzmezseniz ince kalabilir) İç malzemeyi karıştırıp yufkanın üzerine yayın.
4. Buzdolabındaki diğer yufka grubunu da yine tepsiden büyük olacak şekilde açın. Karşılıklı kenarlarını katlayıp bohça yaparak tepsiye alın. Tepsinizin içinde bohçayı açıp yine büzerek tepsiye serin. Alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatın. Böreği kesin. Bardakta kalan yarıdan biraz az sıvıyağı üzerine gezdirip elinizle yayın. 190C fırında pişirin.

not: 1. Bezeleri bir gün önceden pasta tabağı gibi açıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Böylece ertesi gün açıp pişirmeniz kolaylaşacaktır.

2. Kıymalı iç ile yapacaksanız: Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin. Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın.


Alıntıdır..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Arnavut Böreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sarıyer Böreği
» Yufkalı Arnavut Paçası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADINLAR MEYDANI :: MUTFAK :: MUTFAK :: Yemek Tarifleri :: Hamur İşleri-
Buraya geçin: