malzemeler:
3-4 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
1 orta boy kurusoğan(yemeklik doğrayın)
1 tatlı kaşığı salça
1 orta boy havuç( birer parmak kalınlığında doğrayın)
yarım kilo pırasa(birer parmak kalınlığında doğrayın)
yarım çay bardağı pirinç(ayıklanıp yıkanmış)
1 tatlı kaşığ tuz
1 çay kaşığı şeker
2 su bardağı kaynamış su
servis yaparkende:
yarım limon suyu
yapılışı:
Soğanları, sıvıyağı tencereye alıp kavurun ardından salçayı ekleyip karıştıtarak erimesini sağlayın ve havuçları da tencereye koyun kavurmaya devam edin.
ardından Pırasaları ekleyin ve diriliğini kaybedene kadar –yaklaşık 5 dakika- kavurun.
Suyu ekleyin. Bir miktar pişince pirinçleri ekleyin. (önceden eklerseniz pirinçler lapa olabilir.) Pırasalar yumuşayana kadar pişirin...
isterseniz üstüne limon suyu sıkarak veya limon dilimleriyle servis edebilirsiniz...
afiyet şeker olsun...