KADINLAR MEYDANI


www.kadinlarmeydani.com - İletişim: info@kadinlarmeydani.com
 
AnasayfaAnasayfa  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Follow KadinlarMeydani on Twitter

Paylaş | 
 

 Venedik Pastası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
avatar


MesajKonu: Venedik Pastası   Perş. Ocak 29, 2009 9:28 pm

Malzeme :
16 yumurta
500 gr. toz şeker
400 gr. un
100 gr. çekilmiş badem veya kavrulmuş fındık
100 gr. Sana.
Kreması :
500 gr. Sana
400 gr. toz şeker
1 bardak su *
Biraz vanilya tozu
Biraz kakao

Yapılışı :

Yumurtalarla şekeri yumurta teli ile boza kıvamına ge­linceye kadar çırpın. Unla karıştırılmış fındık ilâve edin. Eritilmiş yağı katın. İçi unlanıp yağlanmış kalıba kabarma payı bırakarak dökün. Orta hararetli fırında pişirin.
Kremanın yapılışı :
Yağı yumurta teli ile karıştırarak yumuşatın. Şekeri suyla hiç karıştırmadan koyu şurup kıvamına gelinceye ka­dar kaynatın. Soğuduktan sonra yağa katın. Vanilya ko­yun. Yarısına kakao ilâve edin. Pandispanyayı dörde bö­lün. Her parçaya biraz likörlü şurup serpin. Siyah ve beyaz krema sürün. Üst üste koyun. Kenarlarına krema sürün. Çi­kolata parçalarını yapıştırın. Üstünü siyah ve beyaz kre­mayla süsleyin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Venedik Pastası
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADINLAR MEYDANI :: MUTFAK :: MUTFAK :: Yemek Tarifleri :: Kekler - Pastalar-
Buraya geçin: