Malzemeler:3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su bardağı kakao
Süslemek için antep fıstığı
Yapılışı:
1. Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta iyice kabarana kadar çırpın.(Yumurta Beyazını ayırıp, sonradan da ekleyebilirsiniz.)
2. Sıvıyağı yavaşça ilave edip çırparak yedirin.
3. Önce sütü, sonra kakao ile birlikte unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karışana kadar düşük hızda çırpın.
4. Yağlanmış dikdörtgen cam veya metal kalıba döküp kürdan batırıp çıkardığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
Bazı İpuçları:
Malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin, kekinizin kabarması için bu çok önemlidir.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı mutlaka eleyin.
Yumurtaları şekerle
çok, unu ekledikten sonra ise karışımı
az çırpın.
Kabarmış, ağızda dağılan ve lezzetli kekler yapmanız dileğiyle