KADINLAR MEYDANI


www.kadinlarmeydani.com - İletişim: info@kadinlarmeydani.com
 
AnasayfaAnasayfa  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  
Follow KadinlarMeydani on Twitter

Paylaş | 
 

 Safranlı Pilav

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir
avatar


MesajKonu: Safranlı Pilav   C.tesi Ocak 24, 2009 4:49 pm

Safranlı Pilav

Safranlı Pilav tarif tarifi Malzemeler
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı safran
3 su bardağı su
Tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi
Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Suyunu süzüp, yıkayın. Süzgeçte bırakın.
Tencerede yağı eritin. Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin. Yağda pembeleştirin. Pirinçleri ilave edin. 5 dakika kavurun. Su ile birlikte tuzu ve safranı atın ve karıştırın. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Safranlı Pilav
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KADINLAR MEYDANI :: MUTFAK :: MUTFAK :: Yemek Tarifleri :: Pilavlar-
Buraya geçin: