Malzemeler: * 3-4 adet taze zencefil (yaklaşık 3 cm boylarında)
* 8 adet limon
* 1 su bardağı toz şeker
* 10 bardak su
Hazırlanışı:Öncelikle zencefillerin kabuklarını soyun ve birkaç parçaya bölün.
Bir tencereye su,şeker ve taze zenceli koyup, kaynamaya bırakın. Şurup kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
İyice yıkadığınız limonları küçük parçalara bölüp blender veya mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar çekin. Sonra temiz bir tülbent veya sıkı örgülü bir süzgeçten geçirerek suyunu zencefilli şurupla karıştırın. Tadına bakarak istediğiniz oranda su ekleyebilirsiniz.
Zencefilli limonatayı afiyetle içebilirsiniz, içindeki zencefilide yiyebilirsiniz, ancak tadı önce biraz acı gelebilir ama hemen geçiyor ve boğazda inanılmaz bir rahatlık hissi bırakıyor, özellikle benim gibi sürekli faranjit olan veya sesi kısılanlara tavsiye ederim.
Ayrıcaaaaaaa...
Zencefilin Faydaları:
Zayıflama tedavisinde etkili; Kan şekerini tutmakta olan etkisinden dolayı tok tutucu ve metabolizmanın yavaşlamasını engelleyici etkisi ile kilo verimini sağlar.
* Ameliyat sonrası, hamilelik döneminde, taşıt, deniz seyahatleri, kemoterapi tedavisi sonrası oluşabilecek bulantıları azaltmakta etkilidir.
* Zencefil yemeğin daha iyi sindirilmesini sağladığından mide ve bağırsak gazı oluşmasını engellemekte etkilidir.
* Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve soğuk algınlığında kullanılıyor.
* Kolestrolü düşürücü etkisi var.
* Ağrılara iyi gelir, ağrıları azaltır.
* Şeker hastalarında kan şekerinin dengede tutulmasında etkilidir.Diabette insülin direncini kırmakta kan şekerini dengelemektedir.
* Kan şekerini dengede tutmaktaki etkisi ile kanda beynin enerji kaynağı olan glikoz yani kan şekeri sürekli kullanılabilir olduğundan pozitif etki etmektedir.